ΑΘΗΝΑ
15:43
|
25.04.2024
Η Γερμανία θα πρέπει να συνεχίσει να περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε συγκεντρώσεις και να περιορίζει τα περιττά ταξίδια υποστηρίζει ο Μπράουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία θα πρέπει να συνεχίσει να περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε συγκεντρώσεις και να περιορίζει τα περιττά ταξίδια καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, δήλωσε ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν, σήμερα την Κυριακή.

“Πρέπει να είμαστε λίγο πιο αυστηροί σε μέρη όπου οι αλυσίδες λοίμωξης εξαπλώνονται περισσότερο, που είναι τα πάρτι και, δυστυχώς, τα ταξίδια επίσης”, δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.

“Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος και μόνο η αποφασιστικότητα των πολιτικών και του πληθυσμού θα αποφασίσει εάν μπορούμε ή όχι να το αποφύγουμε ή να το επιβραδύνουμε”, πρόσθεσε.

Η Γερμανία κατάφερε να διατηρήσει τον αριθμό των νέων μολύνσεων και των θανάτων χαμηλότερο από πολλούς από τους γείτονές της, αλλά ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 4.000 από την Πέμπτη, ο υψηλότερος από τον Απρίλιο.

Ο Μπράουν, ιατρός, είπε ότι τα κέντρα δοκιμών για τον κορονοϊό πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και στους ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα, έναντι των τουριστών.

Οι παραθεριστές μπορούν να παρακάμψουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, εάν βρεθούν αρνητικοί στον ιό, συμπλήρωσε ο Μπράουν.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα