ΑΘΗΝΑ
21:58
|
24.04.2024

Αποζημίωση της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αιτιάται από την πόλη και την αστυνομία του Γκάλβεστον στο Τέξας ο 44χρονος μαύρος Αμερικανός πολίτης, ο οποίος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποζημίωση της τάξεως του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αιτιάται από την πόλη και την αστυνομία του Γκάλβεστον στο Τέξας ο 44χρονος μαύρος Αμερικανός πολίτης, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περιφερόταν στους δρόμους της πόλης δεμένος με σχοινί και χειροπέδες από έφιππους αστυνομικούς.

Η αστυνομία του Τέξας ζήτησε συγγνώμη αμέσως. Για την ιστορία ο 44χρονος σήμερα Ντόναλντ Νίλι είχε συλληφθεί με την κατηγορία της καταπάτησης ιδιοκτησίας. Το “έγκλημά” του ήταν ότι ως άστεγος για επτά χρόνια είχε βρει κατάλυμα σε ένα μέρος που η αστυνομία του είχε απαγορεύσει να πάει. Ο Ντόναλντ Νίλι, ο οποίος πάσχει διπολική διαταραχή, αφέθηκε ελεύθερος 24 ώρες μετά τη σύλληψή του.

Στη μήνυση, η οποία κατατέθηκε αυτήν την εβδομάδα, οι αστυνομικοί κατηγορούνται για “ακραία και εξωφρενική” συμπεριφορά, η οποία προκάλεσε στον ενάγοντα ψυχικά και διανοητά τραύματα.  

Οι φωτογραφίες του αλυσοδεμένου Ντόναλντ Νίλι προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις  φέρνουν στο νου εικόνες από τις αρχές του 1800 και όχι μόνο όταν οι καουμπόηδες της εποχής έπιαναν δύστυχους σκλάβους που προσπαθούσαν να το σκάσουν ή τους μετέφεραν για να τους πουλήσουν.

“Είμαστε στο 2019 και όχι στο 1819! Αυτή η εικόνα είναι από το 1819 όταν οι κυνηγοί σκλάβων τους έδεναν με σκοινιά και τους έσερναν στο δρόμο”, είχε  δηλώσει πριν από έναν χρόνο δικηγόρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα