ΑΘΗΝΑ
21:59
|
15.05.2024
Πέντε συνολικά σεισμοί σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, οι δύο έντασης άνω των πέντε Ρίχτερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμα ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί ανοιχτά της Κρήτης, ενώ τις προηγούμενες ώρες είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις δονήσεις.  

Η τελευταία δόνηση σημειώθηκε στις 7:11, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εντοπίστηκε 43 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, είχε σημειωθεί στις 03:30 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, ενώ η τέταρτη με μέγεθος 4,1 βαθμών στις 5:38 στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα ΒΒΑ της Σητείας.

Οι δύο τελευταίες δονήσεις χαρακτηρίζονται “ασθενείς”, αλλά ο πρώτος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία.

“Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο” σχολίασε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρα και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες.

Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν το γεγονός ότι όλοι οι σεισμοί ήταν υποθαλάσσιοι και το επίκεντρό τους σε αρκετή απόσταση από την Κρήτη και χαρακτηρίζουν τις αλλεπάλληλες δονήσεις “φυσιολογικές”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα