ΑΘΗΝΑ
02:33
|
25.04.2024

Τη λίστα με τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων στη Ρωσία που θεωρείται πως σχετίζονται με την περίεργη υπόθεση δηλητηρίασης του αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Αλεξέι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη λίστα με τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων στη Ρωσία που θεωρείται πως σχετίζονται με την περίεργη υπόθεση δηλητηρίασης του αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι θα μελετήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ καθώς ο σχετικός κατάλογος δεν εγκρίθηκε σήμερα κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο.

Ο λόγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS, είναι πως οι υπουργοί αντιμετώπισαν «νομικό ζήτημα» σχετικά με την έλλειψη υπόπτων που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν με την υπόθεση Ναβάλνι. Για να «προσπεράσουν» αυτό το πρόβλημα μελετούν την δημιουργία ενός «ξεχωριστού μηχανισμού» που θα επιβάλλει κυρώσεις κατά ορισμένων Ρώσων αξιωματούχων «για προσπάθειες» που σχετίζονται με την παρεμπόδιση «διαφανούς έρευνας» αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων.

Παρόλα αυτά, στη σύνοδο οι υπουργοί φέρεται πως πήραν τη σχετική πολιτική απόφαση.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρίσκεται, κατά πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS, που επικαλείται διπλωματικές πηγές της ΕΕ, γαλλογερμανικό σχέδιο κυρώσεων κατά Ρώσων πολιτών και αξιωματούχων που σχετίζονται με την υπόθεση Ναβάλνι. Το επιχείρημα που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν για την πιθανή άσκηση πιέσεων είναι οι μη πειστικές εξηγήσεις του Κρεμλίνου απέναντι στην ανακοίνωση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που εντόπισε στο σώμα του Ναβάλνι τον απαγορευμένο νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα