ΑΘΗΝΑ
04:15
|
26.04.2024

Η Βόρεια Κορέα τίμησε την 75η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών με εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας και με μια εντυπωσιακή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα τίμησε την 75η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών με εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας και με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα, Πιονγκγιάνγκ.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας (KCNA) “μια ατελείωτη λαοθάλασσα ανθρώπων επισκέφτηκε το Παλάτι Kumsusan του Ήλιου, όπου βρίσκονται οι σοροί του Κιμ Ιλ Σουνγκ και του διαδόχου και γιου του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Αξιωματούχοι, εργάτες, στρατιώτες και μέλη διπλωματικών αποστολών απέτισαν φόρο τιμής στα πορτρέτα των ηγετών της χώρας”.

Και όπως αναφέρει η ίδια πηγή η πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ “ντύθηκε” στα γιορτινά της για τη σημαντική εθνική εορτή.

Η πιο σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων ήταν η ομιλία του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης. “Απόψε τιμούμε την επέτειο της ίδρυσης του Κόμματος και μάλιστα σε μια χρονιά σαν τη φετινή που βιώσαμε πρωτόγνωρες δυσκολίες. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό και μόνο το γεγονός με συγκινεί ιδιαίτερα”, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τονίζοντας ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά τα μέλη του Κόμματος, τους εργάτες και όλο το στρατιωτικό προσωπικό που ακατάπαυστα υπηρετεί τη χώρα. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσες προκλήσεις κληθήκαμε να ξεπεράσουμε για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα”.



Στη συνέχεια ο ηγέτης της Βορείου Κορέας απέτισε φόρο τιμής στους “απόντες” αυτής της επετείου. “Αυτήν τη στιγμή, πολλοί από τους γενναίους μας στρατιώτες δίνουν μάχη στο μέτωπο κατά της πανδημίας και σε έργα αποκατάστασης”. Πρόσθεσε ότι ο “στρατός μας συνεχίζει την αποστολή απέναντι σε απρόβλεπτες προκλήσεις όπως αυτές της επιδημίας, των δυνάμεων της φύσης και των στρατιωτικών απειλών από εχθρικές δυνάμεις”.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας στον κόσμο και δήλωσε βέβαιος ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί και “οι λαοί των δύο Κορεών θα ενώσουν ξανά τα χέρια”.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα