ΑΘΗΝΑ
12:35
|
26.04.2024
Συνολικά 9.000.000 άνθρωποι θα κάνουν το τεστ στην Κιγκντάο, μετά τον εντοπισμό έξι νέων κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της κινεζικής πόλης Κιγκντάο αποφάσισαν να υποβάλουν άμεσα σε τεστ κορονοϊού το σύνολο των κατοίκων της μετά τον εντοπισμό αρκετών νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον προραμματισμό των υγειονομικών αρχών, περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Οι πρώτοι σταθμοί για τον υγειονομικό έλεγχο των πολιτών της Κιγκντάο στήθηκαν απο χθες το βράδυ (Κυριακή 11/10), ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι μαζικοί έλεγχοι.

Ο συναγερμός στην παραλιακή πόλη Κιγκντάο ενεργοποιήθηκε όταν εντοπίστηκαν έξι νέα κρούσματα κορονοϊου, όλα ανάμεσα σε ομάδες ταξιδιωτών από το εξωτερικό. Οι φορείς του ιού μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς της πόλης, το οποίο σφραγίστηκε προληπητικά.

Οι νέες εστίες μετάδοσης που καταγράφονται σε διάφορες πόλεις της Κίνας σχετίζονται με τη ‘Χρυσή Εβδομαδα’ που μόλις ολοκληρώθηκε. Είναι η επίσημη περίοδος διακοπών για τους Κινέζους και κατά τη διάρκειά της, εκατοντάδες εκατομμύρια παραθεριστές ταξιδεύουν εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας.

Οι πόλεις Τζινάν και Νταλιάν, που γειτονεύουν με την Κιγκντάο επέβαλαν περιορισμούς στις μετακινήσεις προς και από τη ‘μολυσμένη’ πόλη και θα υποβάλουν σε ελέγχους όλους τους κατοίκους τους που την επισκέφθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Χωρίς να συνυπολογίζονται τα περιστατικά της Κιγκντάο, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα και 32 ασυμπτωματικούς φορείς.

Συνολικά, από το αρχικό ξέσπασμα της επιδημίας έχουν εντοπιστεί στην Κίνα 85.500 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει αναλλοίωτος (4.634).

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα