ΑΘΗΝΑ
22:28
|
04.05.2024
Ο συνήγορος του Λαγού υποστήριξε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι ούτε ιστορική ούτε κατά του φασισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η αγόρευση του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, ο οποίος υποστήριξε το αίτημα εξαίρεσης του καταδικασθέντος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος την άμεση παρέμβαση στην υπόθεση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και την καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας.

“Ερχόμενος στην αιθουσα αυτή σχημάτισα την εντύπωση ότι μπήκα σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης. Ελπίζω να εγγυηθεί το δικαστήριό σας την σωματική μου ακεραιότητα” δήλωσε στο ξεκίνημα της αγόρευσής του ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, εισάγοντας το επιχείρημα του επηρεασμού του δικαστηρίου.

Ο Πλεύρης άφησε σαφείς υπόνοιες για αμεροληψία του δικαστηρίου: “Υπάρχει ένας επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έχει γίνει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, τις εφημερίδες και ΜΜΕ. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση οτι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας γιατί τόσοι παράγοντες και διαδηλώσεις προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην το έκαναν. Αρκεί υπόνοια για να κανουμε αίτηση εξαίρεσης. Ήρθαν εκπρόσωποι των κομμάτων εδώ. Δεν επηρεάστηκε το δικαστήριό σας; Οφείλατε να κανετε μια δήλωση οτι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορει η ΠτΔ να λέει και όλα τα κομματόσκυλα να ζητωκραυγάζουν ότι νίκησε η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλη γιατί την έστειλε ο ελληνικός λαός”.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού επανέλαβε τα περί δίκης ιδεολογιών, δηλώνοντας με στόμφο ότι “ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι ποινική πράξις. Δεν υπάρχει νόμος γι’ αυτό. Θα δεχόμουν να τους εκτελούσατε. Προτιμώ αυτό, από προειλημμένες αποφάσεις”.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι σκοπός του δικαστηρίου δεν είναι η νίκη της Δημοκρατίας: “Το δικαστήριο ειναι ποινικό, όχι πολιτικό. Δεν δικαζετε ουτε το φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Εμάς μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη. Η απόφαση δεν ειναι ιστορική. Δεν δικάζονται ένοχοι κρατούμενοι πολέμου όπως στη Νυρεμβέργη. Εδώ έχουμε ανθρώπους που παρανόμησαν. Η εισαγγελέας εκπροσωπεί το δημόσιο και το δικαστήριό σας τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι δεν έχει επηρεαστεί από ολο αυτό το κλίμα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα