ΑΘΗΝΑ
16:18
|
19.04.2024
Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, είπε ο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ελπίζει να συνεχίσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο Rossiya-1 την Κυριακή.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι το αίτημά του προς την Ουάσινγκτον να ξαναρχίσει η συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παρέμεινε αναπάντητο.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε αυτήν την πρόταση και ελπίζουμε ότι όλοι ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν τις προτάσεις που κάναμε. Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ” υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες για την “φερόμενη υπερδραστηριότητά της στον τομέα της πληροφόρησης, για παρέμβασή της στις εκλογές και ούτω καθεξής, οι οποίες είναι απολύτως αβάσιμες”.


Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν υπέβαλε μια σειρά προτάσεων συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε επίσης, ότι θα ήθελε να απευθυνθεί για άλλη μια φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες με μία πρόταση έγκρισης ενός περιεκτικού προγράμματος για πρακτικά μέτρα για την επαναφορά των σχέσεων με τη Ρωσία στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής.

Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε αίτημα για την αποκατάσταση ενός διμερούς τακτικού διυπηρεσιακού διαλόγου για βασικά θέματα ώστε να διατηρηθεί η διεθνής ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα