ΑΘΗΝΑ
04:44
|
27.04.2024

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, με μέλη της γεωργιανής κοινότητας στην Αθήνα χθες Κυριακή. Ένας νεαρός με κουκούλα επιτέθηκε εναντίον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, με μέλη της γεωργιανής κοινότητας στην Αθήνα χθες Κυριακή. Ένας νεαρός με κουκούλα επιτέθηκε εναντίον του πρώην προέδρου της Γεωργίας και τον όπως φαίνεται στα βίντεο που κατέγραψαν την ένταση ο κ. Σαακασβίλι δέχτηκε αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια της έντασης αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

https://www.facebook.com/TvMtavari/videos/682272956003678

Πάντως, παρά την ένταση ο Γεωργιανός πρώην πρόεδρος συναντήθηκε με μέλη της κοινότητας και μίλησε για τα πολιτικά του σχέδια.

Ο Σαακασβίλι διετέλεσε Πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα λόγω των πολλών σε βάρος του ποινικών υποθέσεων εναντίον του. Το 2015, έλαβε ουκρανική υπηκοότητα και έγινε κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού και το 2016 έχασε το αξίωμά του λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής.

Το 2017, ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Σαακασβίλι, αλλά το 2019 ο πρώην κωμικός και νυν πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του την επέστρεψε.

Πηγή: Sputniknews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα