ΑΘΗΝΑ
18:54
|
23.01.2021

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προειδοποιεί ότι η επιβολή ενός δεύτερου lockdown στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι “αναπόφευκτη” και εκτιμά ότι θα ανακοινωθεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προειδοποιεί ότι η επιβολή ενός δεύτερου lockdown στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι “αναπόφευκτη” και εκτιμά ότι θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ο Σαντίκ Καν παραδέχθηκε, επίσης, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ισχύσουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα σε όλες τις συνοικίες του Λονδίνου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει θεσπίσει ένα νέο σύστημα συναγερμού τριών επιπέδων ώστε να συντονιστεί καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός κατά της νόσου Covid-19. Το Λονδίνο βρίσκεται στη μεσαία βαθμίδα επικινδυνότητας, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και δεν προβλεπόταν κάποια αλλαγή όταν θα τίθενται οι νέοι περιορισμοί σε εφαρμογή.

Ωστόσο, σήμερα ο δήμαρχος του Λονδίνου θεωρεί βέβαιη την αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού. “Όλες οι ενδείξεις που έχω στη διάθεσή μου – εισαγωγές σε νοσοκομεία, αριθμός κρουσμάτων σε άτομα της τρίτης ηλικίας, νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και διασωληνωμένοι – δείχνουν ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση”, σημείωσε ο Σαντίκ Καν και πρόσθεσε, “αυτό σημαίνει, ότι είναι αναπόφευκτο εντός των επόμενων ημερών το Λονδίνο να περάσει στο δεύτερο – υψηλό – επίπεδο συναγερμού”. Και η Ντάουνιγκ Στριτ δεν απέκλεισε το σενάριο του Καν. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα: “Υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης της ανάγκης για την επιβολή επιπλέον μέτρων για όλες τις περιοχές της χώρας. Δεν πιστεύω ότι είμαι σε θέση να προκαταλαμβάνω καταστάσεις”.Στο μεταξύ, το Λίβερπουλ, στη βόρεια Αγγλία, θα είναι μια από τις πρώτες περιοχές που θα συμπεριληφθούν στο ανώτατο επίπεδο κινδύνου για τον κορονοϊό, με τις παμπ και τα μπαρ, τα γυμναστήρια, τα καζίνο και τα κέντρα αναψυχής να κλείνουν, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα