ΑΘΗΝΑ
00:41
|
29.09.2024

Χιλιάδες Αργεντινοί συμμετέχουν στο κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων καθώς ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα και τα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τις 900.000. Οι πολίτες της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Αργεντινοί συμμετέχουν στο κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων καθώς ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα και τα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τις 900.000. Οι πολίτες της Αργεντινής είναι εξοργισμένοι με την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τις οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων και τις υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ενημερωτικό ιστότοπο Our World In Data στην Αργεντινή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό θετικών τεστ στον SARS-CoV-2 στον κόσμο. Σχεδόν τα έξι στα δέκα τεστ κορονοϊού είναι θετικά, γεγονός που αντανακλά το χαμηλό επίπεδο των εξετάσεων αλλά και ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων γίνεται με πολύ χαλαρό τρόπο.

Το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές της πανδημίας στην Αργεντινή απέφερε αποτελέσματα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συγκρατήθηκε σε χαμηλά ποσοστά. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε με την άρση των περιοριστικών μέτρων. Από χθες Δευτέρα η Αργεντινή αριθμεί 903.730 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, αριθμός που την κατατάσσει στην έκτη χώρα στον κόσμο με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων. Οι νεκροί από σχετιζόμενες με τον νέο κορονοϊό στην Αργεντινή είναι περισσότεροι από 24.000.

Γιατί οι Αργεντινοί διαδηλώνουν;

Στο Μπουένος Άιρες και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας ο κόσμος διαμαρτύρεται. Εκτός από τη διαχείριση της επιδημίας οι Αργεντινοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία τους. Εξάλλου βλέπουν να επιστρέφει στη χώρα τους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κλιμάκιο του ΔΝΤ θα μεταβεί στην Αργεντινή με σκοπό οι δύο πλευρές να διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα για την αντικατάσταση του μη εξυπηρετούμενου δανείου ύψους 57 δισ. δολαρίων, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας της Μάρτιν Γκάζμαν.

Εκφράζουν επίσης την οργή τους στη δυσανεξία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος της χώρας και να διερευνήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις διαφθοράς.

Οι γονείς που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ζητούν το άνοιγμα των σχολείων ενώ οι εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης καταγγέλλουν τον οικονομικό τους στραγγαλισμό εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

https://twitter.com/NorthH8Machine/status/1315840726010339330
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα