ΑΘΗΝΑ
19:28
|
23.01.2021

Στην ανάκληση μελιού εμπορικής ονομασίας “ΜΕΛΑΝΘΗ” προχωρά ο ΕΦΕΤ λόγω χημικής ουσίας που εντοπίστηκε σε δείγμα.   Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ανάκληση μελιού εμπορικής ονομασίας “ΜΕΛΑΝΘΗ” προχωρά ο ΕΦΕΤ λόγω χημικής ουσίας που εντοπίστηκε σε δείγμα.  

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού” έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος: Μέλι ανθέων, εμπορικής ονομασίας “ΜΕΛΑΝΘΗ”, καθαρού βάρους 900g, με αριθμό παρτίδας LΟΤ 200425 και ημερομηνία λήξης 25/04/2022.

 Το ανωτέρω προϊόν συσκευάζεται από την επιχείρηση “ΜΕΛΙΝΤΑ Ε.Π.Ε.”, ενώ ελήφθη από το υποκατάστημα της επιχείρησης “ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ”, Χρήστου Μπέκα και Ηλία Μπερτόλη, Τ.Κ. 19004 ΣΠΑΤΑ – ΑΤΤΙΚΗ. Μετά από την εξέταση του ανωτέρω δείγματος από την Α’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, Τμήμα Α’, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε η παρουσία της χημικής ουσίας 4-μεθυλ-ιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία αποτελεί δείκτη της παρουσίας των πρόσθετων χρωστικών “καραμελόχρωμα Ε150c και Ε150d”, οι οποίες δεν επιτρέπονται στο μέλι και χαρακτηρίστηκε “Μη κανονικό – Μη ασφαλές”.  

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται επίσης οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα