ΑΘΗΝΑ
19:10
|
19.04.2024

Η στοχοποίηση των κοριτσιών και ιδίως της κάστας των Ντάλιτ (πρώην Ανέγγιχτοι) στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας δεν έχει τέλος. Η αστυνομία ανακοίνωσε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η στοχοποίηση των κοριτσιών και ιδίως της κάστας των Ντάλιτ (πρώην Ανέγγιχτοι) στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας δεν έχει τέλος. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρία κορίτσια της κάστας Ντάλιτ έγιναν στόχος επίθεσης πιθανότατα με οξύ ενώ κοιμόντουσαν.

Τα τρία κορίτσια, αδελφές, ηλικίας οκτώ, 12 και 17 ετών, κοιμόντουσαν στο σπίτι τους στο χωριό Παρασπούρ όταν δέχθηκαν την επίθεση λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο μικρότερες σε ηλικία αδελφές υπέστησαν ελαφριά τραύματα, αλλά η μεγαλύτερη παραμορφώθηκε στο πρόσωπο.  Και οι τρεις μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε τοπικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Ουτάρ Πραντές δήλωσε στον βρετανικό Independent ότι δεν αποκλείουν ο δράστης να είναι οικείο πρόσωπο της οικογένειας. Παρόλο που η οικογένεια δηλώνει ότι επρόκειτο για επίθεση με καυστικό οξύ, η αστυνομία σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει ταυτοποιήσει τη χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε και ότι θα διεξάγει τοξικολογική εξέταση. Ο πατέρας των κοριτσιών, Ραμ Αβατάρ, δήλωσε ότι η οικογένειά του δεν έχει έχθρες με κανέναν στο χωριό και δεν μπορεί να φανταστεί ποιος θα ήθελα να βλάψει τα παιδιά του.

Η κατάσταση στο Ουτάρ Πραντές είναι ήδη έκρυθμη μετά τον πρόσφατο θάνατο μιας 19χρονης Ντάλιτ μετά τον ομαδικό βιασμό της. Η τοπική κοινότητα κατηγορεί την αστυνομία για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση αλλά και για στοχοποίηση διαδηλωτών σε διαμαρτυρίες για τη βία κατά των γυναικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα