ΑΘΗΝΑ
07:07
|
19.05.2024
Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την "ανάρρωση", ο Τραμπ ήθελε να τους φιλήσει όλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αισθάνομαι τόσο δυνατός! Θέλω να περπατήσω ανάμεσά σας και να σας φιλήσω όλους! Θα φιλήσω τα παιδιά και τις όμορφες γυναίκες”. Με αυτές τις ατάκες ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στους χιλιάδες ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους που συγκεντρώθηκαν στην Φλόριντα για να χειροκροτήσουν την επιστροφή του προέδρου στην προεκλογική εκστρατεία, 11 μόλις μέρες μετά την “ανάρρωσή” του από τον κορονοϊό.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ βίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις κατά 10.4 μονάδες και επέμεινε στην άμεση επιστροφή του στις μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις προκειμένου να συσπειρώσει τους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους και κυρίως τους ηλικιωμένους, που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί περισσότερο απ’ όλες τις ομάδες από την κακή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο του Covid-19, να επιδεικνύει την περιφρόνησή του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα εμφανιζόμενος παντού χωρίς μάσκα και να κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν για “αδυναμία” και “παρανοϊκές φοβίες” επειδή συμμορφώνεται με τις οδηγίες των επιστημόνων.

Η συγκέντρωση στη Φλόριντα πραγματοποιήθηκε μεν σε εξωτερικό χώρο, αλλά το πλήθος των συγκεντρωμένων δεν τήρησε τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ηλικιωμένοι, λίγοι φορούσαν μάσκα, ενώ αρκετοί ταξίδεψαν από άλλες πολιτείες για να παρευρευθούν στη συγκέντρωση.

Λίγες ώρες πριν τη συγκέντρωση, ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε στο CNN ότι όποιος επιμένει να διοργανώνει μαζικές συγκεντρώσεις “γυρεύει προβλήματα” και στηλίτευσε τη συνήθεια των οπαδών του Τραμπ να συνωστίζονται χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με απανωτές συγκεντρώσεις σε όλες τις κρίσιμες πολιτείες, δήλωσε χθες ότι έχει ανοσία και υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι “Θα πάρουμε ό,τι στο καλό μου έδωσαν κι έγινα καλά και θα το δώσουμε στα νοσοκομεία. Όλοι θα το πάρουν αυτό το πράγμα!”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε στην “ακόλαστη” Χίλαρι Κλίντον, στα “διεφθαρμένα” ΜΜΕ, στη “ριζοσπαστική αριστερά” (έτσι χαρακτηρίζει το Δημοκρατικό κόμμα), στον “σοσιαλιστικό εφιάλτη” και στον “κοιμισμένο” Τζο Μπάιντεν.

Για να κλείσει το σόου του γραφικά, όπως, ξεκίνησε, ο Τραμπ αποχώρησε από το πόντιουμ χορεύοντας στους ήχους του YMCA.

Ο αντίπαλός του, πάντως, ο Τζο Μπάιντεν, διοργάνωσε χθες ένα εντελώς διαφορετικό προεκλογικό event στο Σινσινάτι. Ο αρχηγός των Δημοκρατικών, απευθυνόμενος σε ένα μικρό ακροατήριο που τηρούσε τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας αναρωτήθηκε (ρητορικά): “Πόσες καρέκλες μένουν άδειες στα οικογενειακά μας τραπέζια επειδή ο πρόεδρός μας αγνοεί τον κορονοϊό;”.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα