ΑΘΗΝΑ
07:56
|
16.04.2024
Ένας από τους εθελοντές που συμμετέχουν στη δοκιμή νόσησε με "ανεξήγητη ασθένεια".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χθες, Δευτέρα 12/01, η φαρμακευτική βιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς ένας από τους εθελοντές που συμμετέχουν στη δοκιμή ασθένησε.

“Αναστείλαμε προσωρινά τη χορήγηση περαιτέρω δόσεων του υποψήφιου εμβολίου μας εναντίον της Covid-19 στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών του, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής τρίτης φάσης Ensemble, λόγω της ανεξήγητης ασθένειας συμμετέχοντα στη δοκιμή”, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.  

Η αναστολή επιφέρει και το ‘πάγωμα’ του συστήματος εγγραφών μέσω Διαδικτύου, που είχε αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε σκοπό να συγκεντρωθούν 60.000 εθελοντές στο πλαίσιο της λεγόμενης τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

Η κατάσταση του ασθενούς αξιολογείται από γιατρούς του ομίλου J&J και της επιτροπής που είναι αρμόδια για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων. Η φαρμακοβιομηχανία σχολίασε ότι ανεπιθύμητα σοβαρά συμβάντα αυτής της φύσης είναι “αναμενόμενη συνιστώσα κάθε κλινικής δοκιμής, ειδικά μεγάλου εύρους”. Αντίστοιχες επιπλοκές – και αναβολές – άλλωστε, είχαν υπάρξει και στις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca τον Σεπτέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα