ΑΘΗΝΑ
00:06
|
02.05.2024
Διπλή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 49χρονος Παλαιστίνιος πατέρας έξι παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διπλή μάχη απέναντι στην αυθαιρεσία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων αλλά και για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 49χρονος Παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος Μάχερ αλ Ακχράς, πατέρας έξι παιδιών.

Ο Ακχράς μετρά σήμερα 80 μέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη κράτησή του στη φυλακή, δίχως κατηγορητήριο, στο πλαίσιο της περιβόητης «διοικητικής κράτησης». Που σημαίνει φυλάκιση δίχως κατηγορίες για δήθεν «προληπτικούς λόγους», που ανανεώνεται κάθε τρεις και έξι μήνες, επ’ αόριστον. Τη «διοικητική κράτηση»  πρωτολάνσαραν οι Βρετανοί αποικιοκράτες και υιοθέτησαν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές σε βάρος των Παλαιστινίων.

Υπέρ της απελευθέρωσης του Παλαιστίνιου πατέρα έξι παιδιών τάχθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, Μοχάμεντ Σταγιέχ  και υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Την απελευθέρωσή του ζήτησε επίσης ο Γιουσέφ Τζαμπαρίν, Άραβας βουλευτής του Ισραήλ που έχει εκλεγεί στην ισραηλινή Κνέσετ με την αραβική «Ενιαία Λίστα».

Ωστόσο, οι πιέσεις των Παλαιστινίων δεν εισακούστηκαν από το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του αλ Άκχράς, κάνοντας τον Άραβα βουλευτή της Κνέσετ, Γιουσέφ Τζαμπαρίν να σχολιάσει πως με αυτή την απόφαση δόθηκε ξανά «δικαστική νομιμοποίηση στην κατοχή και στην παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Δεν είναι μόνον ο αλ Ακχράς που έχει φυλακιστεί άδικα στις ισραηλινές φυλακές από τον περασμένο Ιούλιο, ώσπου νοσηλεύεται από τον Σεπτέμβριο στο ιατρικό κέντρο Κάπλαν λόγω προβλημάτων υγείας από την πολυήμερη απεργία πείνας.

Κάντρι Αμπού Μπακρ, επικεφαλής της Επιτροπής Φυλακισμένων και πρώην φυλακισμένων του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PLO) επανέλαβε την έκκλησή του για την απελευθέρωση του πατέρα έξι παιδιών τονίζοντας ότι εάν συνεχίσει κινδυνεύει να υποστεί ανήκεστη βλάβη σε μάτια, καρδιά και ακοή.

 Η οργάνωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων Addameer υπολογίζει πως οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεπερνούν τις 4.400 εκ των οποίων τουλάχιστον 350 άτομα βρίσκονται μέσα με τη μέθοδο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα