ΑΘΗΝΑ
20:14
|
04.05.2024
'Σεισμό' προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα για το πρόγραμμα παροχής "επενδυτικών" διαβατηρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κυπριακής βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους, μετά από τον σάλο που προκάλεσε ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα με νέες αποκαλύψεις για τα ‘χρυσά διαβατήρια’.

Επιπλέον, η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος παροχής κυπριακών διαβατηρίων έναντι επενδύσεων.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από το Αλ Τζαζίρα, ο Δημήτρης Συλλουρής και ο Χριστάκης Τζιοβάννης διαβεβαιώνουν δύο δημοσιογράφους που υποδύονται τους δυνητικούς επενδυτές ότι θα παράσχουν όλες τις απαραίτητες διευολύνσεις προκειμένου οι “επενδυτές” να αποκτήσουν την κυπριακή ιθαγένεια. Όλοι, ακόμα και αιτούντες οι οποίοι δεν δικαιούνται να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο.  

Στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σημειώνει ότι απολογείται που επέτρεψε σε κάποιους, “έστω και μέσα απ’ τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας”, να πλήξουν το πρόσωπο του και κατ’ επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων: “Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό – και όχι μόνο – και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συλλούρης.

“Από την επόμενη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, απέχω από τα καθήκοντα μου, μέχρι να αποπερατωθούν οι έρευνες. Όταν ολοκληρωθούν, έχω πάρει τις αποφάσεις μου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τις ανακοινώσω”.

Ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής καλεί, επίσης, όλες τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν οποιεσδήποτε διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, για οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστεί, σχετικά με τις έρευνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα