ΑΘΗΝΑ
16:23
|
23.04.2024

Από απόψε τα μεσάνυχτα η Δημοκρατία της Τσεχίας μπαίνει σε μερικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από απόψε τα μεσάνυχτα η Δημοκρατία της Τσεχίας μπαίνει σε μερικό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα. Κλείνουν όλα τα σχολεία, τα μπαρ, τα κλαμπ, ενώ τα εστιατόρια θα κάνουν με διανομές κατ’ οίκον.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι προς τα παρόν οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ ειδική μέριμνα έχει προβλεφθεί για τα παιδιά των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας. Προσωρινά παύει επίσης η λειτουργία των φοιτητικών εστιών.

Η Τσεχία έχει το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στην Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού.  

Το μερικό lockdown θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απαγορεύτηκε η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ.

Ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα είπε ότι για τις δύο πρώτες εβδομάδες θα περιοριστούν οι συναθροίσεις στους 20 ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους και στους 10 σε εσωτερικούς, θα απαγορεύσει την παρουσία θεατών στις αθλητικές διοργανώσεις και θα ζητήσει από τους φοιτητές της ιατρικής να βοηθήσουν στα νοσοκομεία. Την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε στην Τσεχία ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε έναν 24ωρο. Συνολικά 52 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές σχετιζόμενες με τη νόσο Covid-19. Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν πεθάνει 1.051 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται στις 55.538.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα