ΑΘΗΝΑ
18:35
|
26.04.2024
Ο Ιάπωνας Τζέσε Καταγιάμα εγλωβίστηκε στο Περού για επτά μήνες προκειμένου να επικεφθεί το οχυρό των Ίνκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Περού έδωσε την άδεια να ανοίξει για λίγες ώρες το Μάτσου Πίτσου, προκειμένου να το επισκεφθεί ένας Ιάπωνας τουρίστας που περίμενε επτά μήνες για μια περιήγηση στα φημισμένα μνημεία των Ίνκας.

Ο Τζέσε Καταγιάμα ταξίδεψε στο Περού τον περασμένο Μάρτιο, αλλά δεν πρόλαβε να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο γιατί σφραγίστηκε λόγω κορονοϊού. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του ταξιδιού του, ο κ. Καταγιάμα θα παρέμενε για λίγες μόλις μέρες στο Περού, αλλά οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το κλείσιμο των συνόρων τον εγκλώβισαν στην Άγουας Καλιέντες, μια κωμόπολη κοντά στο Μάτσου Πίτσου.

Όταν πλέον τα σύνορα άνοιξαν, ο Καταγιάμα αποφάσισε να παραμείνει στη χώρα μέχρι να εκπληρώσει τον σκοπό του ταξιδιού του: την επίσκεψη στην πιο καλοδιατηρημένη πόλη του κόσμου των Ίνκας.

Το Σάββατο, ο υπουργός πολιτισμός του Περού, Αλεχάντρο Νέιρα έδωσε την άδεια στον Καταγιάμα να κάνει πράξη το ταξιδιωτικό του όνειρο. Το Μάτσου Πίτσου άνοιξε για λίγες ώρες (επισήμως ο χώρος θα ξαναγίνει επισκέψιμος για το κοινό τον επόμενο μήνα), προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία και να ανταμειφθεί η επιμονή του Ιάπωνα ταξιδιώτη.

“Ήρθε στη χώρα μας έχοντας ένα όνειρο”, δήλωσε ο κ. Νέιρα χθες, Δευτέρα 12/01. “Τον βοηθήσαμε να ζήσει το όνειρό του πριν επιστρέψει στην πατρίδα του”.

Ο ίδιος ο Καταγιάμα γιόρτασε την πραγματοποίηση του ονείρου του με ένα σύντομο βίντεο στην κορυφή του Μάτσου Πίτσου και με τη θριαμβευτική ανακοίνωση “Εγώ είμαι ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε εδώ μετά το lockdown!”.

View this post on Instagram

マチュピチュキタァァァァァァァァァァァァァァァァァァ‼️‼️‼️ この前の新聞見てくれて 「頑張って」「応援してる」 「なんでも頼って」 「マチュピチュの俺の家タダで使ってええよ」 「マチュピチュ開いたらタダでガイドしたる」 「マチュピチュ村の村長に行ける様に言っとくわ」 ペルーの人達、ペルーに住んでる日本の人達から沢山メッセージもらいました? もう行けへんやろなと思ってたけど、皆さんが村長、政府に頼んでくれて 超特別に行かせてもらった??笑 ペルーの人達みんな優しすぎるぅ〜くぅ〜 本当にありがとうございます!! 村長と一緒にマチュピチュいった人今までおらんやろ笑 閉鎖後、1番最初にマチュピチュ行った地球人は俺だぁぁぁぁぁ??? #世界一周 #バックパッカー #27ヵ国目 #ペルー #マチュピチュ #貸し切り #村長のガイド付き #村長ごっつ男前 #トムクルーズ似なんよ #ミッションインポッシブルなんよ #peru #machupicchu #lastsamurai

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

Στην έξοδό του από τον αρχαιολογικό χώρο ευχαρίστησε τον υπουργό και τον συνοδό του για τη μοναδική εμπειρία και τη “συγκλονιστική ξενάγηση”.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα