ΑΘΗΝΑ
15:37
|
06.05.2024

Εκατοντάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν με πέτρες τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη Σμπέιτλα της Τυνησίας εξοργισμένοι με τον θάνατο ενός μικροπωλητή που κοιμόταν μέσα στο περίπτερό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν με πέτρες τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη Σμπέιτλα της Τυνησίας εξοργισμένοι με τον θάνατο ενός μικροπωλητή που κοιμόταν μέσα στο περίπτερό του όταν οι μπουλντόζες το κατεδάφισαν επειδή δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα από καμένα λάστιχα και πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters). Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση του στρατού για να προστατευθούν διοικητικά κτίρια της πόλης από την οργή του κόσμου.


Αυτόπτες μάρτυρες και τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο μικροπωλητής κοιμόταν εντός του περιπτέρου όταν τις πρώτες πρωινές ώρες εμφανίστηκε η δημοτική αστυνομία με μια μπουλντόζα για την κατεδάφιση.

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του μικροπωλητή ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χισέμ αλ Μασίσι, εισηγήθηκε την απόλυση του κυβερνήτη της επαρχίας της Κασερίνης και τριών υπαλλήλων ασφαλείας για να κατευνάσει τη οργή των ντόπιων.

https://twitter.com/OnsSouei/status/1315991439826972672

Η πόλη Σμπέιτλα βρίσκεται πολύ κοντά στο Σιντί Μπουζίντ εκεί που το 2011 ένα πλανόδιος πωλητής φρούτων αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενος για την κατάσχεση των προϊόντων του από την αστυνομία επειδή δεν είχε άδεια. Η ενέργεια αυτή του 27χρονου πωλητή είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαδηλώσεις. Ένα κύμα εξεγέρσεων, το οποίο ήταν πρωτοφανές στον αραβικό κόσμο και κορυφώθηκε καταρχήν με την πτώση του Μπεν Αλί στις 14 Ιανουαρίου του 2011.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα