ΑΘΗΝΑ
09:59
|
23.04.2024

Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προτείνει την έναρξη διαλόγου για την επίλυση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προτείνει την έναρξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, προειδοποιεί “να μη δοκιμάσει κανείς” την Τουρκία.

 “Μην μας δοκιμάσετε. Ας λύσουμε ό,τι χρειάζεται μέσω συνομιλιών, μέσω διαλόγου” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, ο κ. Ακάρ είπε πως η Τουρκία τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, τηρώντας τις διμερείς συμφωνίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Έσπευσε, βέβαια, να ασκήσει κριτική υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν έχει δει ανάλογη προσέγγιση από τους άλλους συνομιλητές, ούτε υπάρχει διάθεση για επίλυση των προβλημάτων όπως ορίζουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα