ΑΘΗΝΑ
08:55
|
27.10.2021

Μια ηλικιωμένη γυναίκα υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας στην  εκστρατεία του γραφείου Τουρισμού του Βερολίνου με το σλόγκαν: “Υπακούμε στους κανόνες του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ηλικιωμένη γυναίκα υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας στην  εκστρατεία του γραφείου Τουρισμού του Βερολίνου με το σλόγκαν: “Υπακούμε στους κανόνες του κορονοϊού”. Στην αφίσα με τη μασκοφορεμένη ηλικιωμένη το μήνυμα είναι: “Ο ανυψωμένος δείκτης για όλους εκείνους χωρίς μάσκα”

Το γραφείο Τουρισμού του Βερολίνου (Visit Berlin) υποστηρίζει ότι στόχος της εκστρατείας είναι να τονίσει τη σημασία της προστασίας της υγείας των ηλικιωμένων. Η εκστρατεία δεν φαίνεται να χαίρει κοινής αποδοχής. Από κάποιους χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενη και από άλλους προσβλητική.

Στην πρωτοβουλία μαζί με το Visit Berlin συμμετέχει η Γερουσία του Βερολίνου. Η αφίσα με την ηλικιωμένη εμφανίστηκε αρχικά σε τοπική εφημερίδα, αλλά γρήγορα η φωτογραφία με το μεσαίο δάχτυλο διαδόθηκε και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η πλειονότητα των Βερολινέζων και των επισκεπτών μας σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες για τον κορονοϊό, αλλά κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων της κοινότητας”, δήλωσε στο BBC ο Κρίστιαν Τάνζλερ, εκπρόσωπος του γραφείου Τουρισμού της γερμανικής πρωτεύουσας. “Θέλαμε να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου για το εν λόγω πρόβλημα. Και για αυτό το λόγο επιλέξανε μια πιο προκλητική προσέγγιση”, εξήγησε.

Ένας από τους επικριτές της εκστρατείας είναι ο αρχισυντάκτης της βερολινέζικης εφημερίδας “Ντερ Τάγκεσπίγκελ” (Der Tagesspiegel). “Νομίζω ότι η διαφήμιση είναι κατά κάποιο τρόπο ‘κλασικό Βερολίνο’ και θα λειτουργούσε καλύτερα χωρίς την δυσλειτουργική πολιτική της Γερουσίας. Η Γερουσία φαίνεται να πιστεύει πως η προσβολή των ανθρώπων είναι πιο πετυχημένη από αυστηρούς, σαφείς κανόνες με αποτελεσματικούς ελέγχους. Παντελής αποτυχία”.

Μερικοί έχουν επίσης μπερδευτεί καθώς το κείμενο λέει “δείκτης” ενώ η γυναίκα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλό της. Το Visit Berlin, από την πλευρά του λέει ότι η αντίφαση είναι σκόπιμη.

Άλλοι επεσήμαναν πως ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να φορούν μάσκες για λόγους υγείας. “Η ομάδα – στόχος μας ήταν οι άνθρωποι που δεν σέβονται τη ζωή των άλλων” σχολίασε επί τούτου ο Τάνζλερ. “Εάν ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται πως δέχονται προσωπική επίθεση επειδή δεν είναι σε θέση να φορέσουν μάσκα, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Ζητώ συγνώμη γι’ αυτό”, κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα