ΑΘΗΝΑ
17:52
|
19.04.2024

Οσο περιπλέκονται τα παζάρια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις (έως τώρα) αβέβαιες, μελλοντικές διμερείς σχέσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οσο περιπλέκονται τα παζάρια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις (έως τώρα) αβέβαιες, μελλοντικές διμερείς σχέσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit στις 31 Δεκέμβρη, τόσο ενισχύεται το ρεύμα των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας στη Σκωτία.

Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos Mori που δημοσιοποιήθηκε σήμερα καταγράφεται το υψηλότερο ως τώρα ποσοστό Σκωτσέζων που προτιμά την αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ποσοστό αυτό, για πρώτη φορά έφθασε το 58%. Δηλαδή περίπου έξι στους 10 Σκωτσέζους προτιμούν την Σκωτία ανεξάρτητη ώστε να εξασφαλίσουν τη διατήρηση της ευημερίας από τα κέρδη εκμετάλλευσης του πετρελαίου και των πλούσιων αλιευμάτων στα νερά της Βόρειας Θάλασσας!

Ειδικότερα, στην νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 2ας και 9ης Οκτωβρίου σε δείγμα 1.045 Σκωτσέζων, το κυβερνών  «Εθνικό Κόμμα Σκωτίας» (SNP) της εθνικίστριας πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον απολαμβάνει μιας «πολύ ισχυρής» στήριξης από τους πολίτες, καθώς το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι ικανοποιημένο από τη διαχείρισή της της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Μένει να επιβεβαιωθεί εάν αυτή η τάση θα αποτυπωθεί και στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Σκωτία το Μάιο του 2021. Το ποσοστό των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας είναι αυξημένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν μήνα, καθώς σχετική δημοσκόπηση του περασμένου Σεπτέμβρη έφερνε αυτό το ποσοστό στο 53%, έναντι 47% που δήλωσε πως προτιμά την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα