ΑΘΗΝΑ
22:38
|
23.04.2024

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιδίωξε σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας στο επίκεντρο της συνομιλίας τις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιδίωξε σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτοντας στο επίκεντρο της συνομιλίας τις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι επιθυμεί μία «βιώσιμη λύση» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μην παραλείποντας να κατηγορήσει την Αρμενία ότι επιχειρεί να μονιμοποιήσει την «επί 30 χρόνια κατοχή» της περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την άλλη επανέλαβε την ανησυχία του για τη συμμετοχή και δράση τζιχαντιστών «από τη Μέση Ανατολή» στα πεδία συγκρούσεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπονοώντας φιλότουρκους μισθοφόρους από τη Συρία και τη Λιβύη. Ανέφερε επίσης πως «επιβεβαίωσαν τη σημασία» μίας εκεχειρίας με μεσολάβηση της Ρωσίας.

Τέλος, στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται πως συζήτησαν για την «αποτελεσματική» φύση συντονισμού των ενεργειών Ρωσίας και Τουρκίας σε θέματα που αφορούν τη Λιβύη και τη Συρία.

Το Μπακού προειδοποιεί για τυχόν επιθέσεις σε αγωγούς

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο Χαμπέρτουρκ, κατηγόρησε την Αρμενία ότι επιχειρεί να εξαπολύσει επιθέσεις σε αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Απείλησε σε αυτή την περίπτωση την Αρμενία με «αυστηρή» απάντηση.

Η Αρμενία απέρριψε τις κατηγορίες ως ανυπόστατες καταγγέλλοντας το στρατό του Αζερμπαϊτζάν πως επιχειρεί «να καταλάβει» το έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε βάρος της πλειοψηφίας των Αρμενίων πολιτών που κατοικεί σε αυτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα