ΑΘΗΝΑ
23:28
|
19.09.2024
Οι έρευνες άρχισαν χθες και σήμερα θα λάβουμε τα αποτελέσματα από τους σεισμικούς ελέγχους, λέει ο Ντονμέζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων βάζει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ που ανακοίνωσε, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ότι “το Ορούτς Ρέις έχει ήδη ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες”.

Ο Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο είπε ότι “το Ορούτς Ρέις έχει φτάσει στην περιοχή, όπου θα δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο” διαμηνύοντας ότι “οι έρευνες άρχισαν χθες και σήμερα θα λάβουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τους σεισμικούς ελέγχους”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, το τουρκικό σεισμογραφικό έχει ποντίσει καλώδια στην περιοχή της Navtex και βρίσκεται 30 μίλια από το Καστελόριζο έχοντας κλειστό το σύστημα εντοπισμού του.

Το τουρκικό ερευνητικό παρακολουθούν 6 πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου, που βρισκόταν στην περιοχή από τη πρώτη στιγμή.   

“Από την χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινείται το Oruc Reis αλλά και από τη μακρόθεν παρατήρηση εκτιμούμε ότι έχει ρίξει καλώδια” ανέφεραν αρμόδιες πηγές, οι οποίες συμπλήρωναν, ωστόσο, ότι εξαιτίας του θορύβου και του βόμβου γύρω από το Οruc Reis είναι μάλλον αδύνατον να πραγματοποιεί έρευνα. 

Χθες, Τρίτη, το αμερικανικό ΥΠΕΞ καλούσε την Αγκυρα να σταματήσει τις “προσχεδιασμένες προκλήσεις”, καλώντας παράλληλα σε “άμεση εκκίνηση” των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Στο ίδιο χαλαρό μοτίβο έναντι της Τουρκίας ήταν και η τελευταία ανάρτηση του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας όπου για άλλη μια φορά επιμένει ότι “χρειαζόμαστε απευθείας συνομιλίες παρά την πρόκληση από την Τουρκία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα