ΑΘΗΝΑ
23:29
|
13.05.2024

Για πρώτη φορά δύο ιερείς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δικάζονται από το Βατικανό για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία φέρεται να διαπράχθηκε εντός των τειχών του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά δύο ιερείς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δικάζονται από το Βατικανό για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία φέρεται να διαπράχθηκε εντός των τειχών του ιερατικού κράτους.

Στο εδώλιο κάθονται ο 28χρονος Γκαμπριέλε Μαρτινέλι, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικου αγοριού της εκκλησίας από το 2007 έως και το 2012 και ο 72χρονος εφημέριος Ενρίκο Ραντίτσε για συγκάλυψη των προαναφερθέντων σεξουαλικών επιθέσεων με την ιδιότητα τότε του επικεφαλής του Προπαρασκευαστικού Κέντρου Pius X.

Το Προπαρασκευαστικό Κέντρο Pius X είναι μια θεολογική σχολή στην οποία στεγάζονται παπαδοπαίδια, που υπηρετούν τη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, μερικές φορές για τον Πάπα, με σκοπό κυρίως να γίνουν ιερείς.

Ο Μαρτινέλι, ο οποίος ήταν ανήλικος κατά το μεγαλύτερο διάστημα της φερόμενης κακοποίησης, έγινε αργότερα ιερέας και σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ραντίτσε δεν εμπόδισε τη χειροτονία του  παρόλο που είχε επίγνωση των πράξεων του.  

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Μαρτινέλι φέρεται να ανάγκασε ένα αγόρι, που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά LG “να υποστεί σαρκικές πράξεις, πράξεις σοδομίας, αυνανισμό για τον εαυτό του και για το αγόρι, σε διαφορετικές στιγμές και σε διαφορετικά μέρη μέσα στην Πόλη του Βατικανού”.  

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενοι επέλεξαν τη σιγή ιχθύος. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σε δύο εβδομάδες από σήμερα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα