ΑΘΗΝΑ
02:40
|
27.04.2024

Δεν συμμερίζεται την “αισιοδοξία” των ΗΠΑ για πιθανή συμφωνία παράτασης της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν συμμερίζεται την “αισιοδοξία” των ΗΠΑ για πιθανή συμφωνία παράτασης της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, η Ρωσία δεν προτίθεται να προχωρήσει με τις ΗΠΑ στην παράταση της συνθήκης START ΙΙ για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών, παρά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Αιτία είναι «η έλλειψη στιβαρών συμφωνιών» για την μείωση των στρατηγικών εξοπλισμών μολονότι οι δύο πλευρές κατανοούν ότι είναι αναγκαίο να παραταθεί η ισχύς της συνθήκης.

Η συνθήκη για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών START ΙΙ, που υπογράφηκε το 2010 ορίζοντας τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν Ρωσία και ΗΠΑ, έχει 10ετη ισχύ και εκπνέει στις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Την Τρίτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εκτίμησαν μόνον πως είναι πιθανή η παράταση της συμφωνίας αλλά και ότι «στην ουσία» έχει επιτευχθεί. Κάτι που διέψευσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα