ΑΘΗΝΑ
06:06
|
17.05.2024

Την απελευθέρωση δύο Αμερικανών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 μαχητών των Υεμενιτών αντικαθεστωτικών Σιιτών Χούτι ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απελευθέρωση δύο Αμερικανών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 μαχητών των Υεμενιτών αντικαθεστωτικών Σιιτών Χούτι ανακοίνωσε απόψε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.

Επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο ενός τρίτου Αμερικανού «εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής» τονίζοντας πως η σορός του θα επαναπατριστεί παράλληλα με την Σάντρα Λόλι και τον Μίκαελ Γκιντάντα.

Ο Ο’ Μπράιεν εξέφρασε ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας για το ρόλο που έπαιξαν προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση των Αμερικανών στην Υεμένη.

Ο Κας Πατέλ, σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στην Wall Street Journal εξήγησε ότι η Λόλι κρατούνταν όμηρος των Χούτι εδώ και τρία χρόνια και ο Γκιντάντα περίπου έναν χρόνο.

Κατά τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, οι Σαουδάραβες ήταν αρχικά απρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίτευξη συμφωνίας γιατί διαφωνούσαν με την απελευθέρωση των 200 αιχμαλώτων-μαχητών των Χούτι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα