ΑΘΗΝΑ
06:14
|
19.04.2024
Eννέα άνθρωποι προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στη θλιβερή λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eννέα άνθρωποι προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στη θλιβερή λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ποιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο δεύτερος όχι.

Μια 91χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος”.

Ένας ηλικιωμένος 87 ετών που απεβίωσε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα που έχασε τη μάχη με τη θανατηφόρο νόσο στο “Θριάσιο”.

Δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, που υπέκυψαν στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”. 

Δύο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία “Ασκληπίειο Βούλας” και “Αλεξάνδρα”

Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ο Οκτώβριος εξελίσσεται ως ο πλέον δύσκολος μήνας από την έναρξη της πανδημίας καθώς έχουν καταλήξει από κορονοϊό τουλάχιστον 85 άνθρωποι. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 479.

Στο “κόκκινο” εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική, η οποία μέτρησε χθες τα μισά από τα συνολικά 436 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Προς το παρόν σε “επίπεδο 3” βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πέλλα, το Ηράκλειο, η Θήρα, η Σάμος, η Μυτιλήνη κι η Ζάκυνθος.

Παρ’ ότι τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται καθησυχαστικά, οι “κόκκινες” περιοχές απέχουν μια ανάσα, από το αυξημένου κινδύνου “επίπεδο 4”, δηλαδή από το γενικό lockdown.

Η λίστα των μέτρων που επιβάλλονται σε όποια περιοχή φτάσει το “επίπεδο 4” στον χάρτη που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αφορά μεταξύ άλλων αυστηρών μέτρων, σε περιορισμούς μετακίνησης, καθολική χρήση της μάσκας, αλλά και το κλείσιμο των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως ο καθορισμός του σχετικού επιπέδου κινδύνου ανά περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, από τους δείκτες πληρότητας του συστήματος υγείας και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής κατάστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα