ΑΘΗΝΑ
15:47
|
18.04.2024
Κάνουν λόγο για φυλακή ή απέλαση. Μεταξύ των διεθνών παρατηρητών και η Σοφία Σακοράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με «φυλακή ή επιστροφή με το ίδιο αεροπλάνο» απειλούν τους διεθνείς παρατηρητές που φτάνουν στη Βολιβία για να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία, μέλη της ντε φάκτο κυβέρνησης. Οι απειλές απευθύνονται κατά των τεσσάρων μελών της Προοδευτικής Διεθνούς, μεταξύ των οποίων και βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και η’ αντιπρόεδρος του Ελλ. κοινοβουλίου, Σοφία Σακοράφα.

Τις απειλές κατά των πολιτικών παρατηρητών των εκλογών της 18ης Οκτωβρίου, εξαπέλυσαν ο ντε φάκτο υπουργός Προεδρίας, Αρτούρο Μουρίγιο, και ο επικεφαλής του αλλοδαπών της Βολιβίας, Μαρσέλ Ρίβας.

Ο παρά την ντε φάκτο πρόεδρο, Ζανίν Ανιές, υπουργός Προεδρίας, Αρτούρο μουρίγιο, είπε ότι οι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι» οι τέσσερις, γιατί μεταβαίνουν στη Βολιβία για «να προκαλέσουν βία» και γι’ αυτό «θα τους βάλουν ή σε ένα αεροπλάνο ή πίσω από τα κάγκελα», γιατί οι πραξικοπηματίες ξέρουν «και ποιοί είναι και που είναι». Τις ίδιες απειλές εξαπέλυσε και ο Μαρσέλ Ριβας που κάνει λόγο για «τέσσερις γνωστούς ακροαριστερούς» συνδεόμενους «με το εγκληματικό καθεστώς Μοράλες» και «θα υποστούν τις συνέπειες».

Η κυρία Σακοράφα βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βολιβία και αναμένεται να φτάσει αύριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα