ΑΘΗΝΑ
16:57
|
26.04.2024
Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τις πλαγιές του υψηλότερου όρους της Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τις πλαγιές του Κιλιμάντζαρο, του υψηλότερου όρους της Αφρικής, και εκατοντάδες εθελοντές από τα κοντινά χωριά συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά απειλεί ένα από τα πιο πλούσια και ποικιλόμορφα οικοσυστήματα του κόσμου. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας εμποδίσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

“Είναι μια καταστροφική φωτιά που κατακαίει τον φυσικό πλούτο της Τανζανίας. Ο κόσμος ανησυχεί και είναι σοκαρισμένος”, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Νιου Γιορκ Τάιμς (New York Times) ο περιβαλλοντολόγος από το Νταρ Ες Σαλαάμ.

Για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη οι αρχές της Τανζανίας αποφάσισαν να ρίξουν στη μάχη με τη φωτιά ελικόπτερα.

Η Αρχή των Εθνικών Πάρκων της Τανζανίας  ανέφερε σε μια δήλωση ότι έχει λάβει “κάθε μέτρο για να διασφαλίσει ότι η πυρκαγιά δεν θα επηρεάσει τη ζωή των τουριστών, των αχθοφόρων και των ξεναγών”.

Το όρος Κιλιμάντζαρο, ύψους 5.895 μέτρων, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν κάθε χρόνο να κατακτήσουν την κορυφή του.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα