ΑΘΗΝΑ
20:30
|
02.05.2024

Η γαλλική αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και υγειονομικών αξιωματούχων στο πλαίσιο έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Το σπίτι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και υγειονομικών αξιωματούχων στο πλαίσιο έρευνας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σπίτι του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν και του επικεφαλής του εθνικού οργανισμού υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν , είναι ανάμεσα σε αυτά που ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η έρευνα γίνεται με απόφαση δικαστηρίου , μετά από τις κατηγορίες πολιτών για κακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από μεριάς της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν έχει επικριθεί για ελλείψεις σε εξοπλισμό και προστατευτικά μέσα αλλά και καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων.

Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, σύμφωνα με αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ. Επίσης διερευνάται ο προκάταχός του Εντουάρ Φιλίπ και η πρώην υπουργός Υγείας, Ανιές Μπουζίν. Ο Γάλλος πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν υπήρξαν οι ένθερμοι υπέρμαχοι της νέας πολιτικής της Γαλλίας απέναντι στον κορονοϊό με την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε εννέα πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και το Παρίσι.

Σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας αποσκοπεί στο να παγώσουν προσωρινά “τα πάρτι, οι στιγμές κεφιού όπου συνυπάρχουν 50 ή 60 άτομα και τα εορταστικά απογεύματα διότι, δυστυχώς, όλα αυτά είναι φορείς της επιτάχυνσης της νόσο”. “Θα το ξεπεράσουμε αν παραμείνουμε ενωμένοι”, είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα