ΑΘΗΝΑ
15:03
|
26.04.2024

Αποφασισμένοι να καταψηφίσουν στην ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 15 Σεπτέμβρη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι οι 15 […]

Members of the Joint List party seen at the joint list party headquarters, in the Arab city of Shfar'am, during the Knesset Elections, on March 2, 2020. Photo by David Cohen/Flash90 *** Local Caption *** הרשימה המשותפת בחירות מטה בחירות שפרעם
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένοι να καταψηφίσουν στην ισραηλινή βουλή (Κνέσετ) τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 15 Σεπτέμβρη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι οι 15 Άραβες βουλευτές από το μπλοκ «Ενιαία Λίστα» που αναδείχθηκε κοινοβουλευτικά τρίτη δύναμη στις εκλογές του περασμένου Μάρτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αραβική «Ενιαία Λίστα» επισημαίνεται πως η συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα ΗΑΕ «θα επιφέρει τελικά καταστροφή» στη χώρα και το λαό της. Υποστηρίζει ακόμη πως «η προσέγγιση αυτή εξασφαλίζει τη συνέχεια της σύγκρουσης, των δεινών και της αιματοχυσίας».

Την συμφωνία είπε επίσης πως θα καταψηφίσει για άλλους λόγους ο πρώην υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιάαλον. Υποστήριξε τη θέση του κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως η συμφωνία συνοδεύεται από «κρυφό παράρτημα» που έχει αποσιωπήσει από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Υποστήριξε επίσης πως το «μυστικό» μέρος της συμφωνίας μπορεί να διακυβεύσει την στρατιωτική υπεροπλία του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.

Αντίθετα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την έναρξη της συζήτησης στην Κνέσετ χαρακτήρισε τη μέρα «ιστορική» με το επιχείρημα πως τίθεται προς έγκριση μία «ειρηνευτική συμφωνία με αραβική χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα