ΑΘΗΝΑ
14:59
|
20.04.2024
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη διάσχιση "διάπλου ρουτίνας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα (15/10) τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ότι υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν, καθώς το αμερικανικό αντιτορπιλικό “USS Barry” διέπλευσε αυτή τη θαλάσσια περιοχή.

Ο Τσανγκ Τσουνχούι, εκπρόσωπος της διοίκησης του ανατολικού θεάτρου επιχειρήσεων, τόνισε πως ο κινεζικός στρατός παρακολουθούσε το αντιτορπιλικό “USS Barry” όταν αυτό διέπλευσε το Στενό της Ταϊβάν.

Ο Τσανγκ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες στο Στενό της Ταϊβάν, διαμηνύοντας ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις θα προασπίσουν αποφασιστικά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, καθώς και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, απάντησε χθες Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας τη διάσχιση της θαλάσσιας περιοχής “διάπλου ρουτίνας στο Στενό της Ταϊβάν”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ “να σεβαστούν τις ευαισθησίες” του Πεκίνου στο ζήτημα της Ταϊβάν.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Οικονομικών, με χαρτοφυλάκιο οικονομικής ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κιθ Κρατς, στην Ταϊπέι, προκάλεσε επίσης έντονες αντιδράσεις στο Πεκίνο.

Οι ΗΠΑ, παρ’ ότι επισήμως δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, είναι ο κυριότερος προμηθευτή της σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα