ΑΘΗΝΑ
15:53
|
24.04.2024
Είκοσι λεπτά κύκλους στον αέρα αναγκάστηκε να κάνει το κυβερνητικό αεροσκάφος όπου επέβαινε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είκοσι λεπτά κύκλους στον αέρα αναγκάστηκε να κάνει το κυβερνητικό αεροσκάφος όπου επέβαινε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας κατά την επιστροφή του από την Βαγδάτη καθώς οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης μεταδίδει το OPEN.

Οι κυβερνήτες του ελληνικού αεροσκάφους “Νεφέλη” είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο, ότα έφτασαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια την οποία, προφανώς, είχαν εκδώσει οι ίδιοι νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος και ο Έλληνας ΥΠΕΞ να κάνουν κύκλους για 20 λεπτά περίπου πάνω από την Μοσούλη, όσο διαρκούσαν οι έντονες επικοινωνίες των κυβερνητών του αεροσκάφους με τις τουρκικές αρχές, μέχρι, τελικά, να τους επιτραπεί η υπερπτήση και να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για μια κίνηση εκτός ορίων και πλαισίου καλής γειτονίας που δημιουργεί ακόμη περισσότερα εμπόδια στον ελληνοτουρκικό δίαυλο επικοινωνίας.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ αναμένεται να γίνει και διάβημα.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος με το οποίο θα επέστρεφε ο Νίκος Δένδιας υπέστη βλάβη. Αμέσως, εστάλη δεύτερο αεροσκάφος μαζί με τεχνικούς, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο enikos.gr, τελικά ο υπουργός επιβιβάστηκε στο δεύτερο αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το αεροσκάφος που είχε βλάβη επισκευάστηκε τελικά τα μεσάνυχτα, αλλά οι Τούρκοι εξέδωσαν την διπλωματική άδεια σήμερα το πρωί στις 7:00. Έτσι, θα απογειωθεί στις 11 για να επιστρέψει στην Αθήνα μαζί με τους τεχνικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα