ΑΘΗΝΑ
13:25
|
18.05.2024

Επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τις ψήφους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το προεκλογικό επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη, Τζο Μπάιντεν, δημοσιοποίησε σήμερα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τις ψήφους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το προεκλογικό επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη, Τζο Μπάιντεν, δημοσιοποίησε σήμερα τις κεντρικές θέσεις από το όραμα του Αμερικανού πολιτικού σε σχέση με την Ελλάδα. Υπόσχεται μεταξύ άλλων να «φρενάρει» την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο επικαλούμενος το «διεθνές δίκαιο» και τους πολυετείς ισχυρούς δεσμούς Αθήνας-Ουάσιγκτον.

Σε εκτενή ανακοίνωση του προεκλογικού επιτελείου του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τίτλο «το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας» γίνεται λόγος στις πολυετείς σχέσεις του Αμερικανού πολιτικού με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Επιπλέον αναφέρει αναλυτικά τα πεπραγμένα του Μπάιντεν για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και προϊδεάζει για την πολιτική που θα ακολουθήσει αν νικήσει στις εκλογές.

Μεταξύ άλλων διαβεβαιώνει πως θα πραγματοποιήσει έναν «ισχυρό διάλογο» τόσο με Ελληνοαμερικανούς ηγέτες όσο και με την ηγεσία της Ελλάδας «για τη διατήρηση του δεσμού μεταξύ των χωρών μας». Επίσης, υπόσχεται:

_Να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

_Να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά «που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ» όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

_Να εργαστεί διπλωματικά για να δώσει λύση στο Κυπριακό.

_Να είναι «ισχυρή φωνή για τη θρησκευτική ελευθερία παγκοσμίως», συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα