ΑΘΗΝΑ
06:42
|
24.04.2024

Έντεκα μέλη της ελβετικής φρουράς που παρέχει προστασία στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊού και ως εκ τούτου αυξάνεται η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα μέλη της ελβετικής φρουράς που παρέχει προστασία στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊού και ως εκ τούτου αυξάνεται η ανησυχία και για την υγεία του πάπα Φραγκίσκου του Α΄.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τέσσερις θετικοί στον κορονοϊό φρουροί και άλλα επτά κρούσματα προστέθηκαν σήμερα.

Το Βατικανό φέρεται να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της ιχηλάτησης ενώ προσπαθεί να εξακριβώσει ένα κάποιο από τα προσβληθέντα μέλη της ελβετικής φρουράς είχε έρθει σε επαφή με τον Πάπα.  

Ο 83χρονος πάπας Φραγκίσκος ο Α’ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας, βάρους αλλά κι ενός προβλήματος υγείας με τον έναν πνεύμονά του που απέκτησε από ασθένεια κατά την παιδική του ηλικία. Ελέγχεται τακτικά για τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες εβδομάδες δέχθηκε δριμεία κριτική γιατί φαινόταν να μην τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας και ευλόγησε τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από το μπαλκόνι του Βατικανού χωρίς να φορά προστατευτική μάσκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα