ΑΘΗΝΑ
04:17
|
27.04.2024
Συνεχίζονται σήμερα οι αγορεύσεις για τις αναστολές των καταδικασθέντων, από Δευτέρα αναμένεται η απόφαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημερινή συνεδρίαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη Δίκη των εγκληματιών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 10:45, με τους συνηγόρους των καταδικασθέντων να συνεχίζουν τις αγορεύσεις υπέρ της χορήγησης αναστολής στην εκτέλεση των ποινών τους.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο και καθιστά εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου.

Η χθεσινή διαδικασία αναλώθηκε κυρίως στις αιτήσεις ανασταλτικού από τα μέλη της οργάνωσης που καταδικάστηκαν και για επιπλέον πράξεις και μερικούς πρώην βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Παναγιώταρος.   Χθες για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, από τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.  

Στη σημερινή διαδικασία, πρώτος πήρε τον λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης των Δ. Αγριογιάννη και Κ. Παπαδόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Μέχρι στιγμής, οι συνήγοροι έχουν επιστρατεύσει ανήλικα παιδιά, άρρωστους ηλικιωμένους γονείς, “πακιστανούς φίλους”, ακόμα και πρόβατα (Μπαρμπαρούσης), ως επιχειρήματα για να γλιτώσουν τη φυλάκιση οι χρυσαυγίτες.

Σήμερα, πάντως αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγγελέα για την πρόταση της. Εφόσον η κ. Οικονόμου υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί, θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης.  

Με την ολοκλήρωσή τους, το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για την χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή τη Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα