ΑΘΗΝΑ
16:28
|
19.04.2024

Ένοπλος φωνάζοντας “Αλλάχου Ακμπάρ” αποκεφάλισε έναν άντρα σε βόρειο προάστιο του Παρισιού πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος φωνάζοντας “Αλλάχου Ακμπάρ” αποκεφάλισε έναν άντρα σε βόρειο προάστιο του Παρισιού πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Κονφλάν – Σεν Ονορίν το απόγευμα, ενώ ο φερόμενος δράστης τραυματίστηκε αργότερα στη γειτονική πόλη Ερανί.  Η αστυνομία κυνήγησε τον δράστη όταν απείλησε να πυροβολήσει αστυνομικούς.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε σχολείο του Κονφλάν Σεντ-Ονορίν. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο καθηγητής είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για “ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση” και “σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας”.

Ο δράστης φέρεται να προχώρησε στην πράξη του με αφορμή τηδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

https://twitter.com/EnCausee/status/1317141155319062541

Το συμβάν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική ενέργεια. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρλντ Νταρμανέν, ο οποίος βρισκόταν στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, επιστρέφει επειγόντως στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες στο κέντρο της πόλης. Η επίθεση έγινε κοντά στα πρώην γραφεία του περιοδικού «Charlie Hebdo».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα