ΑΘΗΝΑ
09:26
|
03.05.2024

Σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση των ημερήσιων μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 μετά την επιβολή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς παρατηρείται σταθερή μείωση των ημερήσιων μολύνσεων από τη νόσο Covid-19 μετά την επιβολή του δεύτερου πανεθνικού lockdown. Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι εξετάζει τρόπους για το ασφαλές άνοιγμα όλων των ιερών τόπων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το γραφείο του πρωθυπουργού διευκρίνισε ότι από την Κυριακή επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πελατών, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα εθνικά πάρκα αλλά και οι παραλίες.

Το Ισραήλ επέβαλε το πρώτο lockdown από τα μέσα του Μαρτίου μέχρι τα τέλη του Μαΐου καταφέρνοντας να θέσει υπό έλεγχο το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, τα ημερήσια κρούσματα νέου κορονοϊού άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά μετά το άνοιγμα των σχολείων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Υπήρξε περίοδος που το Ισραήλ κατέγραφε 9.000 κρούσματα ημερησίως σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων. Η χώρα μπήκε σε δεύτερο lockdown στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι κάποιοι από τους περιορισμούς ενδέχεται να διαρκέσουν για μήνες. Το δεύτερο lockdown συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις.  Οι διαδηλώσεις και η σύγκρουση με την αστυνομία ήταν καθημερινό φαινόμενο, ενώ το κύμα οργής κατά της κυβέρνησης, μεγάλωνε. Κάποιοι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι ο Νετανιάχου πήρε αυτά τα σκληρά μέτρα για να κρύψει και να βγάλει εκτός δημοσιότητας το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και για το οποίο οδηγείται στην δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα