ΑΘΗΝΑ
08:01
|
19.05.2024
Κλάφτηκε, επικαλέστηκε τα παιδιά του και κάλεσε στο δικαστήριο για στήριξη τον ιερέα αδερφό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένταξη και συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή, χωρίς ελαφρυντικό, σε κάθειρξη 7 ετών, κλάφτηκε, επικαλέστηκε τα παιδιά του, κάλεσε στο δικαστήριο για στήριξη τον ιερέα αδερφό του, θυμήθηκε την οικογένειά του και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει μαζί της.

 “Με καταδικάσατε αλλά παρακαλώ για μια ευκαιρία , μην με εξοντώσετε” είπε -προφανώς μόνο οι χρυσαύγουλες έχουν το δικαίωμα να εξοντώνουν άλλους χωρίς να πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

“Ήδη έχω εκτίσει 18 μήνες και θέλω να πάω στο εφετείο για να βγάλω το στίγμα από πάνω μου όχι τόσο για εμένα όσο για τις κόρες μου” κλάφτηκε, καλώντας στο δικαστήριο να στηρίξει το αίτημά του τον ιερέα αδερφό του.

“Παρά την πικρία και τη στεναχώρια μου, ήρθα εδώ να υποστηρίξω το αίτημά μου. Έχω κλείσει 18 μήνες προφυλακισμένος και θα ήθελα να πάω ελεύθερος μέχρι το εφετείο. Δεκατρείς ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης μου προφυλακίστηκα. Η σκληρότερη τιμωρία είναι ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν από τη φυλακή. Ζητώ να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με την οικογένειά μου” παρακάλεσε, ξεχνώντας προφανώς ότι η εγκληματική τους οργάνωση στέρησε όχι μόνο την “ευκαιρία” αλλά το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή στον Παύλο Φύσσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει -από το 2012- σύζυγος του πρώην βουλευτή Νίκου Μίχου, η οποία υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την οικογένειά του. “Αν ο Νίκος εκτίσει την ποινή του εμείς θα οδηγηθούμε σε απόγνωση” είπε η μάρτυρας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα