ΑΘΗΝΑ
08:48
|
26.04.2024

Τα ζευγάρια που δεν μένουν μαζί από τον νότο μέχρι τον βορρά της Αγγλίας δεν θα μπορούν να συνευρίσκονται σεξουαλικά στα σπίτια τους σύμφωνα με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ζευγάρια που δεν μένουν μαζί από τον νότο μέχρι τον βορρά της Αγγλίας δεν θα μπορούν να συνευρίσκονται σεξουαλικά στα σπίτια τους σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης του κορονοϊού.

Η απαγόρευση αφορά στα ζευγάρια των Βρετανών που διαμένουν στις περιοχές που έχουν μπει στο “δεύτερο” ή “τρίτο στάδιο” επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού.

Ερωτηθείς για το εάν άτομα που βρίσκονται σε σχέση και μένουν στα hotspots κορονοϊού θα κληθούν να μείνουν μήνες χωρίς να συναντηθούν σε εσωτερικό χώρο, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανέφερε: “Θα το έθετα με διαφορετικό τρόπο ότι οι κανόνες σημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανάμιξη μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών σε εσωτερικό χώρο, αλλά όπως είπα, υπάρχουν περιορισμοί και όσους ανήκουν στη σφαίρα υποστήριξης, και σε έναν αριθμό περιπτώσεων, στη σφαίρα υποστήριξης εντάσσονται και άτομα που μένουν χωριστά”.

Ο νόμος τέθηκε αρχικά σε ισχύ φέτος το καλοκαίρι και είχε επιβληθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Απεδείχθη ανεφάρμοστος και εξαιρετικά αντιδημοφιλής.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού εξήγησε ότι ο στόχος του μέτρου είναι να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών. Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις επιστημονικές συμβουλές, υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση του ιού σε εσωτερικούς χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα