ΑΘΗΝΑ
07:02
|
03.05.2024

Ρολά κατεβάζει ο κλάδος της εστίασης της Καταλονίας για 15 ημέρες για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά ιδιοκτήτες και κυρίως εργαζόμενοι δεν δέχονται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρολά κατεβάζει ο κλάδος της εστίασης της Καταλονίας για 15 ημέρες για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, αλλά ιδιοκτήτες και κυρίως εργαζόμενοι δεν δέχονται αδιαμαρτύρητα το νέο περιοριστικό μέτρο και αντιδρούν.

“Μην μας κλείνετε”, “Απειλούμαστε με εξαφάνιση”, “Δεν φταίμε εμείς” και “Παραιτηθείτε” ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη στην πλατεία Σαντ Ζάουμε, έξω από το δημαρχείο της πόλης και την έδρα της καταλανικής κυβέρνησης. Ανάμεσά τους ήταν σερβιτόροι, σεφ, ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων. Κάποιοι φορούσαν σκούφους μαγείρων και χτυπούσαν κατσαρόλες.

https://twitter.com/virusdewuhan/status/1317059525304864768

Ορισμένοι διαδηλωτές εκτόξευσαν αυγά και πιάτα στα κτίρια της κυβέρνησης, για να εκφράσουν τον θυμό τους σήμερα, πρώτη ημέρα του κλεισίματος των εστιατορίων.

Από το βράδυ της Πέμπτης, μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει για τουλάχιστον 15 ημέρες στην Καταλονία. Επιτρέπεται μόνο το ντελίβερι, σε μια προσπάθεια “να αποφευχθεί το ολικό lockdown τις επόμενες εβδομάδες”, όπως υποστηρίζει η τοπική κυβέρνηση.

Μέτρα έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα και στη Μαδρίτη, στην Ανδαλουσία, τη Ναβάρα και τη Γαλικία. Η Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 33.000 ανθρώπους στην Ισπανία από την αρχή της πανδημίας.

Στην Ευρώπη, πολλές χώρες ή μεγάλες πόλεις έχουν λάβει παρόμοια μέτρα: στην Ολλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, στο Λίβερπουλ οι παμπ και στο Παρίσι μόνο τα μπαρ, όμως έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα