ΑΘΗΝΑ
10:23
|
20.04.2024
Αγάπη με λάθος τρόπο φαίνεται πως δείχνουν ορισμένοι επισκέπτες της Πάρνηθας στα κόκκινα ελάφια του βουνού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγάπη με λάθος τρόπο φαίνεται πως δείχνουν ορισμένοι επισκέπτες της Πάρνηθας στα κόκκινα ελάφια του βουνού, καθώς η άγνοιά τους για την σωστή διατροφή των άγριων ζώων αποδεικνύεται φονική.

Πριν λίγες μέρες μέλη του συλλόγου Δασοπροστασίας Πάρνηθας βρήκαν στην τοποθεσία «Πάρκο των Ψυχών», μετά από υπόδειξη περιπατητών του βουνού, ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ο κτηνίατρος που εξέτασε το άτυχο ζώο διέγνωσε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς. Η προφανής αιτία ήταν η υπερβολική κατάποση ψωμιού που έδωσαν στην ελαφίνα επισκέπτες του βουνού σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα.

Το ζώο γλύτωσε από του Χάρου τα δόντια την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, δεν είχε την ίδια τύχη ένα άλλο ελάφι μία βδομάδα νωρίτερα, που πέθανε, επειδή το είχαν ταΐσει με τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (που απαγορεύεται ρητώς σε χορτοφάγα θηλαστικά), γαριδάκια και άλλα ακατάλληλα τρόφιμα.

Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α) με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν το πρόβλημα και καλούν τους επισκέπτες να μην ταΐζουν τα άγρια ζώα επειδή στο δάσος «υπάρχει πληθώρα τροφής για όλους»!

Μας καλούν, έτσι, να σεβαστούμε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα