ΑΘΗΝΑ
22:18
|
08.05.2024
Με γελοίες δικαιολογίες εκλιπαρούν ένας- ένας οι χρυσαυγίτες το δικαστήριο για να γλιτώσουν τη φυλακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με γελοίες δικαιολογίες και αστείες προφάσεις εκλιπαρούν ένας- ένας οι χρυσαυγίτες το δικαστήριο για να γλιτώσουν τη φυλακή.

Το πρωτοπαλλίκαρο του Μιχαλιολάκου προσήλθε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να αποφύγει να εκτίσει την ποινή των 13 ετών κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας:

“Αν δεν μου χορηγήσετε ανασταλτικό στην έφεση, μέχρι το εφετείο θα έχω εκτίσει την ποινή μου και ουσιαστικά θα έχω χάσει το δικαίωμα να δικαστώ σε δεύτερο βαθμό”.

O Ηλίας Κασιδιάρης, στη συνέχεια υποστήριξε με θράσος ότι είναι αθώος και ότι δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο να τον κρίνει με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα.

“Είμαι αθώος και την αθωότητα μου δεν τη στηρίζω μόνο στη δική μου άποψη, αλλά την είχε και ο εφέτης εισηγητής του Δικαστικού Συμβουλίου και η Εισαγγελέας της έδρας… Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο…”, είπε ο χρυσαύγουλος.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, δεν θεωρεί πιθανό να γίνει δεκτό το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη για αναστολή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το “πρωτοπαλλίκαρο” δεν έχει μετανοήσει και ότι ήτανκαλά δασκαλεμένος στο τι θα πει.

“Δεν είπε τίποτα σοβαρό, όπως τοποθετήθηκε ο Κασιδιάρης. Δεν είχε να πει τίποτα βάσιμο, τίποτα ουσιαστικό. Βεβαίως ήταν δασκαλεμένος, αλλά το κρίσιμο είναι άλλο: ότι βάσει όσων μόλις είπε, δεν έχει μετανοήσει”, τόνισε ο Ανδρέας Τζέλης.

“Αποκαλύπτεται δηλαδή ότι ο Κασιδιάρης είναι ύποπτος και επικίνδυνος για να τελέσει και άλλα αδικήματα αφού διατρανώνει την αθωότητά του. Δεν θεωρώ πιθανό να γίνει αποδεκτό το αίτημά του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση που θα ασκήσει” κατέληξε ο κ. Τζέλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα