ΑΘΗΝΑ
09:12
|
24.04.2024

Τι συνέβη στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης; Πώς έγιναν στάχτη τα υπάρχοντα χιλιάδων προσφύγων σε μια νύχτα; Ποιος έβαλε τη φωτιά; Ποια είναι η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι συνέβη στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης; Πώς έγιναν στάχτη τα υπάρχοντα χιλιάδων προσφύγων σε μια νύχτα; Ποιος έβαλε τη φωτιά; Ποια είναι η πηγή του κακού στη δυσλειτουργική μεταναστευτική πολιτικής της Ευρώπης; Το Newsnight του BBC ταξίδεψε στη Μόρια και με τη βοήθεια μιας ομάδας νεαρών προσφύγων κινηματογραφιστών ψάχνει απαντήσεις.

Ο δημοσιογράφος Γκάμπριελ Γκεϊτχάουζ διερευνά τα γεγονότα γύρω από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας για τη “ναυαρχίδα” των ενημερωτικών εκπομπών της βρετανικής τηλεόρασης. Ο Βρετανός λέει στην εισαγωγή του ρεπορτάζ του: “Για τις ελληνικές αρχές υπεύθυνη για τον εμπρησμό του καταυλισμού είναι μια ομάδα μεταναστών, η οποία αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στην καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο ΚΥΤ. Κάποιοι από τους πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τα μέλη ακροδεξιάς ομάδας του νησιού. Και στις δύο πλευρές υπήρχαν άτομα που θα ήθελαν να δουν τη Μόρια να εξαφανίζεται. Τι ακριβώς συνέβη στο νησί και γιατί;”. Ακολουθεί το ρεπορτάζ του BBC για την εκπομπή Newsnight.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα