ΑΘΗΝΑ
03:27
|
25.04.2024
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Αύγουστο σε διαμαρτυρίες ενάντια στην υποψηφιότητα Ουαταρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τοπικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Ακτής Ελεφαντοστού λεηλατήθηκαν και το σπίτι ενός αντιπάλου του προέδρου Αλασάνε Ουαταρά, πυρπολήθηκε, στο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ οπαδών των αντιπάλων για την προεδρία της χώρας, στην πόλη Μπουνγκουανού, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Οι συγκρούσεις έγιναν μετά την απόφαση των υποψηφίων της αντιπολίτευσης, του πρώην πρωθυπουργού Πασκάλ Αφί Νγκουεσάν και του έτερου διεκδικητή της προεδρίας, πρώην πρόεδρου Ανρί Κονάν Μπεντιέ, να καλέσουν την Πέμπτη τους υποστηρικτές τους να μποϊκοτάρουν την εκλογική διαδικασία στις 31 Οκτωβρίου και να την εμποδίσουν να προχωρήσει.

Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον Αύγουστο σε διαμαρτυρίες ενάντια στην υποψηφιότητα Ουαταρά για τρίτη θητεία, την οποία οι αντίπαλοί του θεωρούν πως παραβιάζει το Σύνταγμα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, αλλά δεν υπήρξαν θάνατοι.

Νγκουεσάν και Μπεντιέ κατηγορούν το κυβερνών κόμμα ότι χειραγωγεί την εκλογική διαδικασία για να εξασφαλίσει τη νίκη του υφιστάμενου Προέδρου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα