ΑΘΗΝΑ
07:01
|
20.04.2024
“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τον ιό να εξαπλωθεί εκτός ελέγχου. Κάθε μέρα μετράει”, δήλωσε η Α. Μέρκελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς το Σάββατο να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές και να περιορίσουν το ταξίδι στο ελάχιστο, κάνοντας μια προσωπική έκκληση αφότου οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις αγωνίστηκαν να συμφωνήσουν για τρόπους περιορισμού ενός δεύτερου κύματος λοιμώξεων από τον κορονοϊό covid-19.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τον ιό να εξαπλωθεί εκτός ελέγχου. Κάθε μέρα μετράει”, είπε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast. Ενώ τα ποσοστά μόλυνσης της Γερμανίας ήταν χαμηλότερα από ό,τι σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, επιταχύνθηκαν και έφτασαν το ημερήσιο ρεκόρ των 7.830 το Σάββατο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Οι αναφερόμενοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 33 σε 9.767.

“Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο”, είπε η Μέρκελ. Σας απευθύνω έκκληση: Συναντηθείτε με λιγότερα άτομα, είτε στο σπίτι είτε εκτός σπιτιού. “Παρακαλώ εγκαταλείψτε κάθε ταξίδι που δεν είναι απολύτως απαραίτητο, κάθε πάρτι που δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Μείνετε στο σπίτι.”

Οι Γερμανοί ηγέτες των κρατιδίων δεν μπόρεσαν αυτήν την εβδομάδα να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με νέα μέτρα για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος κορονοίού. Τα περιφερειακά δικαστήρια σε αρκετές περιοχές έχουν, εν τω μεταξύ, ανατρέψει τις απαγορεύσεις διαμονής σε ξενοδοχεία για επισκέπτες από σημεία μόλυνσης.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα