ΑΘΗΝΑ
17:12
|
26.04.2024
Στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Καναδό πρωθυπουργό ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε το ζήτημα της αναστολής αδειών προϊόντων στρατιωτικής τεχνολογίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό ότι η αναστολή από πλευράς Καναδά αδειών για την εξαγωγή προϊόντων στρατιωτικής τεχνολογίας δεν ήταν σύμφωνη με το πνεύμα της νατοϊκής συμμαχίας, ανέφερε το γραφείο του Τούρκου προέδρου αργά την Παρασκευή.

Σε τηλεφωνική συνομιλία τους την Παρασκευή, ο Ερντογάν και ο Τρουντό συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων και την αύξηση του διμερούς εμπορίου, δήλωσε η τουρκική Προεδρία, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την επίλυση θεμάτων σχετικά με τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.

“Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αναστολή του Καναδά από την εξαγωγή ορισμένων στρατιωτικών αγαθών στην Τουρκία λόγω της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας … είναι αντίθετο με το πνεύμα της συμμαχίας”, ανακοίνωσε η Προεδρία.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα ο Καναδάς ανέστειλε την εξαγωγή τεχνολογίας στρατιωτικού χαρακτήρα στην Τουρκία νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς διερευνά ισχυρισμούς ότι ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του αζερικού στρατού στις μάχες με την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μετά την ανακοίνωση του Καναδά περί αναστολής, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι η αναστολή απέδειξε ότι ακολουθούνται δύο μέτρα και σταθμά στην περίπτωση της Άγκυρας.

Πηγές: The Star

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα