ΑΘΗΝΑ
12:02
|
20.04.2024
“Τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επιστροφή Παλαιστινίων και Ισραηλινών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” δήλωσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αμερικής πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν Αλ-Σαούδ δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του πιστεύει στην “σταδιακή εξομάλυνση” των σχέσεων με το Ισραήλ, όπως ανέφερε το Ινστιτούτο Πολιτικής για την Εγγύς Ανατολή στην Ουάσινγκτον, το οποίο και πήρε συνέντευξη από τον Σαουδάραβα αξιωματούχο.

Κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως συνομιλίας ο πρίγκιπας δήλωσε: “Πιστεύω ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στην επιστροφή των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στο τέλος, το μόνο πράγμα που μπορεί να προσφέρει μόνιμη ειρήνη και διαρκή σταθερότητα είναι μια συμφωνία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών”.

“Έτσι, πάντα οραματιζόμασταν ότι θα συνέβαινε ενός είδου ομαλοποίηση, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε ένα παλαιστινιακό κράτος και πρέπει να έχουμε ένα παλαιστινιακό και ένα ισραηλινό σχέδιο ειρήνης”.

“Εάν δεν καταφέρουμε να το επιτύχουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το τραύμα που κακοφορμίζει στην περιοχή. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διαδικασία της ειρήνης.”

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα